Ce Este O Cravată De Limbă La Copii?

0

Ca părinte, este esențial să fii cu ochii pe dezvoltarea copilului tău, mai ales când vine vorba de sănătatea lor orală. O problemă comună cu care se confruntă copiii este legătura limbii sau anchiloglosia. Această afecțiune apare atunci când frenul, o bandă de țesut care leagă limba de fundul gurii, este prea scurt sau strâns, restricționând mișcarea limbii. În acest articol, vom discuta cauzele, simptomele și diagnosticul legăturii limbii la copii.

Cauzele legăturii limbii la copii

Legătura limbii la copii poate fi cauzată de diverși factori, printre care:

Genetică

Limba Poate fi legată în familii, iar unii copii pot moșteni această afecțiune de la părinți.

Factorii De Mediu

Unii factori de mediu în timpul dezvoltării fetale pot contribui, de asemenea, la legarea limbii la copii.

Cauze Necunoscute

În unele cazuri, cauza legăturii limbii la copii este necunoscută.

Simptomele legăturii limbii la copii

Legătura limbii la copii poate provoca mai multe simptome, inclusiv:

Dificultate La Alăptare

Unul dintre cele mai frecvente simptome ale legăturii limbii la sugari este dificultatea alăptării. Frenulul strâns poate face dificilă prinderea bebelușului de sân, provocând frustrare și dificultăți în creșterea în greutate.

Dificultăți De Vorbire

Pe măsură ce copiii cresc, legătura limbii poate duce la dificultăți de vorbire, inclusiv dificultăți în pronunțarea anumitor sunete, șchiopătare sau bâlbâială.

Probleme Dentare

Legarea limbii poate duce, de asemenea, la probleme dentare, inclusiv carii dentare și boli ale gingiilor, din cauza dificultății de a menține o igienă orală bună.

Probleme Digestive

În unele cazuri, legătura limbii la copii poate provoca, de asemenea, probleme digestive, inclusiv reflux, colici și gaze.

Diagnosticarea legăturii limbii la copii

Legătura limbii este de obicei diagnosticată de un medic pediatru sau de un dentist pediatru. În timpul examinării, medicul va căuta următoarele semne:

Aspectul frenului

Medicul va examina aspectul frenulului, căutând o bandă scurtă sau strânsă de țesut care restricționează mișcarea limbii.

Gama de mișcare

Medicul va evalua, de asemenea, gama de mișcare a limbii copilului, căutând orice limitări sau restricții.

Evaluarea Alăptării

Pentru sugari, medicul poate efectua, de asemenea, o evaluare a alăptării pentru a evalua capacitatea sugarului de a se agăța de sân.

Tratamentul legăturii limbii la copii

Dacă copilul dumneavoastră este diagnosticat cu cravată de limbă, opțiunile de tratament pot include:

Frenotomie

O frenotomie este o procedură simplă care implică tăierea frenulului, permițând o gamă mai mare de mișcare a limbii.

Frenuloplastie

În unele cazuri, poate fi necesară o frenuloplastie, care implică îndepărtarea unei porțiuni a frenulului și apoi coaserea țesutului rămas împreună.

Logopedie

Pentru copiii mai mari care au dezvoltat deja dificultăți de vorbire din cauza legăturii limbii, terapia logopedică poate fi recomandată pentru a-i ajuta să învețe cum să vorbească mai clar.

Concluzie

Legătura limbii la copii poate fi o condiție dificilă de tratat, dar cu un diagnostic și un tratament adecvat, poate fi gestionată eficient. Dacă bănuiți că copilul dumneavoastră poate avea cravată de limbă, este esențial să vă consultați cu medicul pediatru sau medicul dentist pediatru pentru a determina cel mai bun curs de acțiune.

Întrebări frecvente

1. Este legătura limbii frecventă la copii? Da, legătura limbii este o afecțiune frecventă la copii, care afectează până la 10% dintre nou-născuți.
2. Legătura limbii poate provoca probleme de vorbire? Da, legătura limbii poate duce la dificultăți de vorbire la copii, inclusiv dificultăți în pronunțarea anumitor sunete și șchiopătare.

Cu siguranță, îmi cer scuze pentru răspunsul scurt de mai devreme. Pentru a oferi mai multe detalii, legătura limbii este o afecțiune în care frenul, o bandă de țesut care leagă limba de fundul gurii, este prea scurt sau strâns, ceea ce poate restricționa mișcarea limbii. Această afecțiune este relativ frecventă la copii, afectând până la 10% dintre nou-născuți. Deși cauza exactă a legăturii limbii nu este întotdeauna cunoscută, genetica și factorii de mediu în timpul dezvoltării fetale pot juca un rol. Legătura limbii poate provoca o varietate de simptome, inclusiv dificultăți la alăptare, dificultăți de vorbire, probleme dentare și probleme digestive. Diagnosticul legăturii limbii implică de obicei o examinare de către un pediatru sau un dentist pediatru, care va căuta semne precum un frenul scurt sau strâns și o gamă limitată de mișcare a limbii. Opțiunile de tratament pot include o procedură simplă numită frenotomie, frenuloplastie (care implică îndepărtarea unei porțiuni a frenulului) sau terapie logopedică pentru copiii mai mari cu dificultăți de vorbire.

Leave A Reply