Tulburări De Înghițire La Copii Și Tratamentul Acesteia

0

Tulburările de înghițire, cunoscute și sub numele de disfagie, sunt o afecțiune medicală frecventă care afectează mulți copii, în special sugarii și copiii mici. Această tulburare se caracterizează prin dificultăți în înghițirea alimentelor, lichidelor sau salivei, ceea ce poate duce la o serie de probleme de sănătate. În acest articol, vom explora cauzele, simptomele și opțiunile de tratament pentru tulburările de înghițire la copii.

Ce sunt tulburările de înghițire la copii?

Tulburările de înghițire apar atunci când mușchii și nervii care controlează procesul de înghițire nu funcționează corect. Există multe tipuri diferite de tulburări de înghițire și pot afecta copiii de toate vârstele. Unele dintre cele mai frecvente tipuri de tulburări de înghițire la copii includ:

Tulburare De Înghițire Infantilă

Tulburarea de înghițire infantilă, cunoscută și sub numele de disfagie neonatală, apare atunci când un nou-născut are dificultăți la înghițire sau la coordonarea respirației și înghițirii. Acest lucru poate duce la probleme cu hrănirea și creșterea.

Disfagie Orofaringiană

Disfagia orofaringiană apare atunci când există o problemă cu mușchii și nervii care controlează gura și gâtul, ceea ce face dificilă înghițirea.

Disfagie Esofagiană

Disfagia esofagiană apare atunci când există o problemă cu mușchii și nervii care controlează esofagul, care este tubul care leagă gura de stomac. Acest lucru poate face dificilă înghițirea alimentelor și a lichidelor.

Cauzele tulburărilor de înghițire la copii

Există multe cauze diferite ale tulburărilor de înghițire la copii și pot varia în funcție de tipul de tulburare. Unele dintre cele mai frecvente cauze ale tulburărilor de înghițire la copii includ:

Tulburări Neurologice

Tulburările neurologice, cum ar fi paralizia cerebrală, distrofia musculară și boala Parkinson, pot provoca tulburări de înghițire la copii.

Anomalii Structurale

Anomaliile structurale, cum ar fi Palatul despicat, legătura limbii și alte anomalii fizice pot face dificilă înghițirea copiilor.

Tulburări Gastro-Intestinale

Tulburările gastro-intestinale, cum ar fi refluxul acid, esofagita și alte probleme digestive, pot provoca tulburări de înghițire la copii.

Simptomele tulburărilor de înghițire la copii

Simptomele tulburărilor de înghițire la copii pot varia în funcție de tipul și severitatea tulburării. Unele dintre cele mai frecvente simptome ale tulburărilor de înghițire la copii includ:

Sufocare sau sufocare cu penisul

Sufocarea sau gagging-ul în timp ce mănâncă sau bea este un simptom comun al tulburărilor de înghițire la copii.

Dificultate La Înghițire

Dificultatea de înghițire, cunoscută și sub numele de disfagie, este un simptom comun al tulburărilor de înghițire la copii.

Refuzul de a mânca

Refuzul de a mânca sau de a bea sau de a lua mult timp să mănânce sau să bea, poate fi, de asemenea, un simptom al tulburărilor de înghițire la copii.

Tratamentul tulburărilor de înghițire la copii

Tratamentul tulburărilor de înghițire la copii depinde de tipul și severitatea tulburării. Unele dintre cele mai frecvente opțiuni de tratament pentru tulburările de înghițire la copii includ:

Terapia De Hrănire

Terapia de hrănire implică lucrul cu un patolog de vorbire-limbaj sau terapeut ocupațional pentru a ajuta copiii să dezvolte abilități mai bune de a mânca și de a bea.

Medicamente

Medicamentele pot fi utilizate pentru a trata afecțiunile medicale care pot cauza tulburarea de înghițire.

Chirurgie

Chirurgia poate fi necesară în unele cazuri pentru a corecta anomaliile structurale care cauzează tulburarea de înghițire.

Concluzie

Tulburările de înghițire la copii pot fi o afecțiune provocatoare și frustrantă, dar cu un diagnostic și un tratament adecvat, majoritatea copiilor pot depăși această afecțiune și pot duce o viață sănătoasă și fericită. Dacă bănuiți că copilul dumneavoastră poate avea o tulburare de înghițire, este esențial să discutați cu medicul pediatru cât mai curând posibil pentru a obține un diagnostic și un plan de tratament adecvat.

Întrebări frecvente

Întrebarea 1. Tulburările de înghițire la copii pot duce la malnutriție și alte probleme de sănătate?

Da, dacă nu sunt tratate, tulburările de înghițire la copii pot duce la malnutriție și alte probleme de sănătate, cum ar fi deshidratarea, pneumonia și infecțiile respiratorii.

Întrebarea 2. Cum sunt diagnosticate tulburările de înghițire la copii?

Tulburările de înghițire la copii pot fi diagnosticate printr-o varietate de metode, inclusiv un examen fizic, teste imagistice, cum ar fi raze X sau o endoscopie și un studiu de înghițire.

Întrebarea 3. Pot fi prevenite tulburările de înghițire la copii?

În timp ce unele cauze ale tulburărilor de înghițire la copii nu pot fi prevenite, cum ar fi tulburările neurologice, există pași pe care părinții îi pot lua pentru a reduce riscul de a dezvolta o tulburare de înghițire. Acestea includ promovarea unei bune igiene orale, evitarea hrănirii copiilor cu alimente solide înainte de a fi pregătiți pentru dezvoltare și căutarea tratamentului pentru afecțiuni medicale care pot crește riscul unei tulburări de înghițire.

Întrebarea 4. Cât durează tratarea unei tulburări de înghițire la copii?

Durata tratamentului pentru o tulburare de înghițire la copii variază în funcție de tipul și severitatea tulburării. Unii copii pot vedea îmbunătățiri în doar câteva săptămâni cu terapie, în timp ce alții pot necesita un tratament mai extins, cum ar fi intervenția chirurgicală.

Întrebarea 5. Copiii cu tulburări de înghițire pot merge în continuare la școală și pot participa la activități regulate?

Da, cu un tratament și un management adecvat, copiii cu tulburări de înghițire pot merge în continuare la școală și pot participa la activități regulate. Este esențial să lucrați cu școala și profesorii copilului pentru a le asigura siguranța și bunăstarea în timpul meselor și al altor activități.

Leave A Reply